Wczytuję dane...
SKŁADNIKI
kasza bulgur z pszenicy durum* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej pszenicy durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Bulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Następnie zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do spęcznienia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1644 kJ / 388 kcal Tłuszcz - 1,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g Węglowodany - 78 g w tym cukry – 0,4 g Białko - 13 g Sól - 0 g INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Polecamy