Wczytuję dane...
SKŁADNIKI
mąka jaglana*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
zagotować dużą ilość wody, by makaron pływał w niej swobodnie. Posolić wodę wedle uznania, dodać odrobinę oleju roślinnego. Do gotującej się wody dodać makaron, zamieszać i gotować do miękkości – 5-7 min., al. dente – 4 min. W trakcie gotowania nie mieszać makaronu. Odcedzić i przelać zimną wodą. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna:1514 kJ / 357 kcal
Tłuszcz:3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Weglowodany: 70 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 1,90 g
Białko:11 g
Sól:0 g INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać zboża zawierającegluten ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Polecamy