Wczytuję dane...
SKŁADNIKI
mąka żytnia*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
zagotować dużą ilość wody, by makaron pływał w niej swobodnie. Posolić wodę wedle uznania, dodać odrobinę oleju roślinnego. Do gotującej się wody dodać makaron, zamieszać i gotować do miękkości – 7 min., al. dente – 5-6 min. W trakcie gotowania nie mieszać makaronu. Odcedzić i przelać zimną wodą. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna:1430 kJ /338 kcal
Tłuszcz:2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,3 g
Weglowodany:74 g
w tym cukry:1,4 g
Błonnik:4,7 g
Białko:6g
Sól:0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Polecamy