Wczytuję dane...
SKŁADNIKI
mąka orkiszowa pełnoziarnista*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy orkiszowej z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować1,5 l wrzącejwody na 100 g makaronu,dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente':10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1470 kJ/350 kcal
Tłuszcz-1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone- 0,3 g
Węglowodany-67 g
w tymcukry-2,9 g
Błonnik - 5,7 g
Białko - 14 g
Sól -0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Polecamy