Wczytuję dane...
SKŁADNIKI
mąka żytnia razowa typ 2000* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS
Makaron żytni produkowany z niskoprzetworzonej mąki żytniej mielonej na kamiennych żarnach. Posiada wysoką zawartość błonnika i jest źródłem składników mineralnych takich jak: fosfor i mangan, które przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomagają w utrzymaniu prawidłowego stanu kości. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna:1420 kJ / 337 kcal
Tłuszcz:1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,3 g
Węglowodany:63 g
w tym cukry: 6,8 g
Błonnik:16 g
Białko:9,1 g
Sól:0,01 g
Fosfor: 129 mg (18 %)**
Mangan: 1,41 mg (71 %)**
[**dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osobydorosłej)]

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Gotować6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać jaja ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Polecamy