Wczytuję dane...
SKŁADNIKI shiitake (grzyby suszone)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczne grzyby shiitake zwane inaczej twardnikami japońskimi uprawiane są na martwych kłodach drzew liściastych. Cieszą się coraz większym zainteresowaniem ze względu na swoje cenne właściwości odżywcze. Szczególnie cenione są w kuchni wschodniej. Zalecamy, aby grzyby shiitake poddawać krótkotrwałej obróbce cieplnej (ok. 5 min.), w przeciwnym razie twardnieją. W zależności od użycia (np. do sosów) warto namoczyć je ok. 30 min. przed użyciem. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1259 kJ / 302 kcal Tłuszcz - 6,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,8 g Węglowodany - 25 g w tym cukry - 3,7 g Białko - 20 g Sól - 0,03 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Polecamy