Wczytuję dane...
SKŁADNIKI quinoa biała*, quinoa czerwona*, quinoa czarna* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna quinoa trójkolorowa z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1489 kJ / 353 kcal Tłuszcz - 6,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g Węglowodany - 57 g, w tym cukry - 1,3 g Białko - 14 g Sól - 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Polecamy