Wczytuję dane...
SKŁADNIKI tapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów mlecznych i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1507 kJ / 355 kcal Tłuszcz - 0,02 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 88 g, w tym cukry - 3,4 g Białko - 0,2 g Sól - 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.