Wczytuję dane...
Producent: lima
SKŁADNIKI
woda, soja*, pszenica*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae (*składniki ekologiczne) OPIS
Sos Shoyu charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest to wynik fermentacji pszenicy. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania, najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracilł charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami, w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami. Produkt pasteryzowany WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 246 kJ / 59 kcal
Tłuszcz - 0,10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 4,90 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 9,00 g
Sól -14 g
Polecamy